Op Goede Gronden beëindigt activiteiten

Het bestuur van de Stichting Op Goede Gronden heeft met spijt besloten de stichting op te heffen en de activiteiten hiermee samenhangende te stoppen.

De afgelopen jaren is met veel inspanning geprobeerd oude graanrassen en kogelbonen weer een nieuw leven in te blazen. Wat de productiekant betreft is dit succesvol verlopen maar niet wat de afzet van het graan en bonen betreft. Er bestond veel sympathie voor de activiteiten en de stichting kreeg alle waardering voor haar inzet. Maar dit resulteerde helaas niet in een commerciële afzet.

Het betekent dus het einde van de Zeeuwsche haver, de Zeeuwse Witte tarwe en het bruine en witte Walcherse kogelboontje. Zij zullen voortleven in de Wageningse genenbank en niet meer op de Zeeuwse akkers. Een stukje Zeeuws DNA verdwijnt uit het zicht.

Het bestuur dankt de provincie Zeeland, de gemeente Veere, de Rabo bank, de Stichting Het Werkend Trekpaard Zeeland, de vrienden van de stichting Op Goede Gronden en de vele vrijwilligers voor de geldelijke en fysieke inzet van de afgelopen jaren.